web analytics

Fakta virus på Facebook

0

Der florerer en Fakta virus på Facebook, som forestiller en reklamekampagne hvor du kan få 1.000 kr. i rabat hvis du handler i Fakta. Ved tilmelding spreder den sig automatisk via de grupper som du er medlem af.

De senere par dage har denne type opslag kunnet blive set på mange folks Facebook vægge og grupper. Efter klik på den, bliver du instrueret til at:

  • Dele den
  • Like deres fanpage
  • Vælge 10 grupper at dele den på

Herefter spreder den sig til de grupper du har valgt at dele den på. Den er yderligere forsynet med et nedtællingsur som har til formål at skabe et stressforløb. Ved nærmere eftersyn er det tydeligt at se grammatiske fejl samt norske og engelske låneord i teksten.


Klik for større fotos

fakta virus på facebookfakta virus på facebook 2


Fakta virus på Facebook ( omfanget kendes ikke )

Det har ikke været muligt for os at få dannet et overblik over hvor stor spredningen er, men det forlyder at mange Facebook grupper bliver ramt af den.

 Fakta udtaler:

PAS PÅ FALSKE KUPONER OG SIGNUPS! Hej alle sammen. Vi er her til morgen blevet gjort opmærksom på, at der florerer nogle falske kuponer her på facebook med vores navn på. Vi har INTET med disse kuponer at gøre. Formålet med dem er at få jer til at melde jer til en masse spam-lister, som drukner jer i tilbud fra diverse suspekte reklame-sider via jeres e-mail. Tusind tak til jer, der har været vakse ved havelågen, og meldt ind på disse fuskere, så vi forhåbentlig kan få stoppet dem og forhindret alt for mange i en dårlig oplevelse. Like og Del gerne opslaget her, så det ikke går ud over nogen, du kender! På forhånd tak! Hvis du, eller nogen du kender, ser et opslag, der ligner disse vedhæftede billeder, må I meget gerne tage et screenshot af dem, notere jer dato + tidspunkt og navnet på, hvem der har ‘opdaget’ den. Skriv det her i tråden eller send os en privatbesked. Så kan facebook lettere få sat en stopper for bagmændene til glæde for os alle.


 Bilka virus på Facebook

Der florer desuden lignende virus kampagner med Supermarkedskæden Bilka, og ligesom med Fakta virussen kendes omfanget ikke og det vides ikke med sikkerhed om den også indeholder skadelig software som kan inficere din computer med virus eller malware. Vi anbefaler vores brugere at holde jer opdaterede her hos Esvindel.dk eller på vores Facebookside.

Hvad skal jeg gøre med Bilka og Fakta virus på Facebook.

Vi anbefaler på det stærkeste, ikke at klikke på linket men ganske enkelt ignorere det. Er du administrator af en gruppe så gør brugerne opmærksomme på det og slet opslaget.

vurderet af

 

 

Del.

Hvad er din kommentar?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.