web analytics

DK Hostmaster

0

Hvad er DK Hostmaster? Hvilken rolle spiller de og hvad er godt og hvad er mindre godt ved DK Hostmaster?

Kort fortalt er DK Hostmaster en NON Profit organisation, som holder styr på alle danske domænenavne. De vil med en kort søgning på www.dk-hostmaster.dk kunne se hvem der ejer navnet på en hvilken som helst internetside som slutter med .dk. DK Hostmaster er derfor en database over alle danske domæner og e-mailadresser.

DK Hostmaster er et aktieselskab stiftet af foreningen Dansk Internet forum (DIFO). DK Hostmaster og DIFO har samme bestyrelse men har hvert sit regnskab. DIFO sætter den politiske dagsorden for danske domæner. Det er DK Hostmaster som står for administrationen og den daglige drift. 

Hvorfor skal min side registreres hos DK Hostmaster?

Det handler selvfølgelig om sikkerhed, sikkerhed for at forbrugerne trygt kan færdes på danske hjemmesider. Det er offentligt for alle danskere, at søge et specifikt domæne hos DK Hostmaster, så man kan se hvem der står bag siden.

Når du køber et domænenavn (www.dinhjemmeside.dk), så vil du modtage en email hvorefter du via selvbetjening skal logge ind på DK Hostmaster og verificere dine oplysninger. Her er det vigtigt, at du selv sørger for at dine oplysninger passer på CPR registret eller CVR registret hvis du er en virksomhed.

Anden fase i verificeringen er et brev med posten. Det er DK Hostmasters tjek på om du har oplyst din rigtige adresse. Eksisterer adressen ikke, vil DK Hostmaster få brevet retur og domænet vil blive suspenderet.
Modtager du et registreringsbevis fra DK Hostmaster, på et domæne du ikke har registreret skal du omgående sende det retur. Vi har tidligere på esvindel.dk haft sager, hvor almindelige danskere har fået stjålet sin identitet og misbrugt som ejer af et eller flere domæner. Læs mere om den sag her!

Hvad er godt ved DK Hostmaster?

Primært er det en god sikkerhed for den almindelige bruger. Her har du mulighed for at se hvem, der står bag en webshop du er ved at handle hos. Desværre er der ikke ret mange, som kender til de muligheder der er, hvilket selvfølgelig er rigtig ærgerligt. 

Sådan kan du søge på DK Hostmaster

I bunden af selve forsiden af DK Hostmaster finder du en boks, hvori du kan indtaste et hvilket som helst domæne som slutter med .dk. Når du søger er det vigtigt, at du ikke skriver www eller http:// før navnet. Du kan heller ikke søge med tegn efter .dk. Vi har lavet denne søgning på hvem og valgt at teste det med DK Hostmaster selv. Den ser sådan ud:

Søg efter domæne på DK Hostmaster

Når du har indtastet domænet og klikker ‘søg’ vil du får oplysninger om hvornår domænet er registreret første gang for den aktuelle ejer. Du vil ligeledes blive vist, hvem der ejer domænet og hvem der er fuldmægtig. Desuden vil du kunne se, hvilken server sidens indhold er lagret på. Resultatet for vores søgning ser derfor sådan ud:

Tjek DK Hostmaster hvem der ejer en side

Hvad er ikke godt ved DK Hostmaster?

På esvindel.dk er vi store fans af den information vi kan hente hos DK Hostmaster. Hvad vi ikke er vilde med, er deres valideringsprocess. Den del synes vi er tynd og bidrager ikke meget til svindelsider. Vi stiller store spørgsmålstegn ved post valideringen som ikke beskytter danske forbrugere mod udenlandsk IT kriminalitet. For at sige det som det er, så er det for nemt for personer i eksempelvis Asien at købe og oprette internetsider som slutter på .dk.

Hvis en person fra Kina køber et .dk domæne, kan personen eller virksomheden ikke valideres online med de danske CPR registre eller CVR registreret. Også her sender DK Hostmaster et brev med posten. Hvis adressen ikke eksisterer eller registranten ignorerer brevet anses adressen for værende godkendt. Tror vi på, at det kinesiske postvæsen tager brevet med retur og sender det tilbage til Danmark i tilfælde af adressen ikke kendes? Tror vi på at en privatperson sender det retur?

I følge DK Hostmaster får de dog de fleste breve retur og de sætter således en process i gang, hvor de via email beder registranten bekræfter hvor de bor eller hvor virksomheden har adresse. Hvis de ikke reagerer på første e-mail, får de en ny e-mail med at advis om at domænet lukkes. Det virker underligt, at vi kan se over 500 kinesisk ejede .dk domæner inden for de seneste år. Nogle af de kinesere har mellem 20-50 hjemmesider i Danmark.

Det virker underligt, at DK Hostmaster ikke bruges til, at viderebringe information om udenlandske registranter med det antal af danske hjemmesider. Vi forstår ikke, at den store mængde af information, ikke bruges til at bekæmpe international internetsvindel. Vi står i Danmark med et unikt stykke værktøj, som i dag udelukkende bruges som database. Flere hundrede danske forbrugere bliver hvert år snydt af kinesiske fup sider og det er så utrolig nemt at lukke ned for det.

Vi ved at det ikke er DK Hostmasters opgave, at kontrollere indholdet af internetsiderne, men afdelingen for internetkriminalitet hos politiet ville på få øjeblikke kunne se der er tale om snyd, og det vil meget nemt kunne lukkes ned og derved spare mange mange danskere for at falde i fælden som ofre for e-svindel.

belyst af

 

 

 

Del.

Hvad er din kommentar?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.