web analytics

Malware | Spyware | Virustyper

0

Malware er den overordnede betegnelse for spyware, virus, og anden skadelig software.

Malware er en fælles betegnelse for onsindet/skadelig software og navnet er en sammentrækning af de to engelske ord ” malicious og software ” heraf malware. Fælles for alt malware er, at det er uønsket software der havner på din computer, uden at du har givet tilladelse til det. Det kan sammenlignes med at du som menneske får en infektion af en parasit. Som en infektion i en menneskelig krop, kan malware vise sig synligt i form af at din computer bliver langsommere, men den kan også leve i det skjulte uden at man bemærker det.

Hvis din computer er inficeret giver det muligvis ikke nogen symptomer men den ligger og arbejder i baggrunden. Malware kan overvåge din online adfærd og indsamle oplysninger om dig. Værst af alt er, at den kan indsamle personlige oplysninger og andre følsomme oplysninger og du kan blive udsat for identitetstyveri. Den kan også ændre indstillinger på computeren.


Hvordan sikrer du dig mod malware og virus?

Det er desværre ikke muligt at sikre sig 100% imod spyware, men man kan være præventiv.

  • Anskaf software som fjerner malware ( skadelig software ) – læs mere )
  • Undgå at besøge mistænkelige sider.
  • Tryk ikke på eksekvérbare links/filer du ikke kender (læs mere om links – læs mere om filer)

Hvordan fjerner jeg malware, spyware og Virus?

Internettet vrimler med værktøjer til fjernelse af skadelig software. Et stort problem er, ikke overraskende, at mange af disse tjenester rent faktisk leverer malware på din computer. Det er derfor yderst vigtigt at benytte sig det rigtige værktøj. Hos esvindel.dk anbefaler vi dig at tage kontakt til din lokale computerleverandør og høre dem hvad de anbefaler.


Hvorfor installerer folk malware på andres computere?

Information om menneskers adfærd på nettet er mange penge værd. Derfor tjener spyware blandt andet det formål at indhente oplysninger omkring din adfærd på nettet. Hvilke sider du besøger, hvad du køber etc. Hvis man forestiller sig en database med de oplysninger fra 1 mio. personer så har det bla. en stor værdi hvis man vil sælge information omkring folks købsadfærd på nettet. Der findes virksomheder som gerne vil betale mange penge for disse informationer. Andre årsager til hvorfor folk installerer malware på andres computere er muligheden for identitetstyveri og kreditkortsvindel.


Hvad bruges disse oplysninger til?

Har en svindler begået identitetstyveri mod dig, har personen mulighed afhængig af hvilke data vedkommende er i besiddelse af. Eksempelvis kan svindleren chikanere dig personligt ved at tilmelde dig nyhedsbreve, oprette dig i foreninger eller chikanere dig via sociale medier som Facebook. Af værre karakter bliver det hvis svindleren har adgang til dine kreditkort oplysninger, da personen i så fald kan foretage køb på nettet i dit navn eller optage lån til køb af varer i butikker og på webshops.


Hvad er Malware, Spyware og Virus?

Malware er det overordnede begreb for Spyware, virus og adware. Men hvad er forskellen på ordene og begrebet . Læs lidt mere om de tre begreber her under:

  • Malware er den overordnede betegnelse for ondsindede computerprogrammer og navnet er en sammentrækning af de to engelske ord ” malicious og software ” heraf malware.
  • Spyware er et ondsindet computerprogram, der kan installere sig selv og køre på computeren. Det kan køre uden at du bemærker det eller kan styre det. Spyware kan f.eks. overvåge din  onlineadfærd, indsamle oplysninger om dig (personlige og følsomme oplysninger ) samt ændre dine computerindstillinger.
  • En virus er et ondsindet computerprogram, der kopierer sig selv. Den spredes ved at fremstille kopier af sig selv eller ved at den indsætter computerkode i filerne til et program eller i computersystemet. Alt dette for at svindlerne kan overvåge, overtage eller ødelægge din computer.
  • Adware er et ondsindet computerprogram, der installerer sig selv. Den overtager eksempelvis din browser og viser reklamer som popper op. Den kan også installere egne søgemaskiner. Det er primært aggressiv reklame den opererer med.

 

Vil du anmelde onlinesvindel så klik her:belyst af

 Foto: Computersupportfrisco.com

Del.

Hvad er din kommentar?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.