web analytics

Hacking / Cracking

0

En cracker er typisk en person der udnytter svagheder i et computersystem og begår IT-kriminalitet, eksempelvis ved at bryde ulovligt ind i computer-systemer. Det gøres for profit, i protest, som en udfordring, eller som ren og skær underholdning. En hacker er et individ som har en dyb forståelse hvordan computersystemer virker. Hackere bliver ofte ansat i virksomheder for at lede efter sikkerhedsbrister i IT-systemer.

Normalt opfatter man betegnelsen ” en hacker ” som et individ der ødelægger computere og begår it-kriminalitet. Det er et billede som vi har fået skabt af bla. medierne, men det billede omhandler en cracker og ikke en hacker. En hacker, er en person som har stor interesse i hvordan ting hænger sammen, og som holder af at skabe og modificere ting. Det er en person, som har en dyb forståelse hvordan computersystemer virker, helt ind til kernen. En hacker bliver typisk ansat til at finde svagheder og sikkerhedsbrister i IT-systemer. ( de bliver i nogen kredse omtalt som “white hat hackers” ) Mange personer beskæftiger sig med Hacking / cracking på verdensplan.
Kilde: RFC1392, the Internet Users’ Glossary

En cracker ( de bliver i nogen kredse omtalt som “black hat hacker” ) er et individ, der ligesom hackere, har et meget udstrakt og dybt kendskab til computere. De bruger til gengæld deres viden om hacking / cracking til at bryde ind i IT-systemer eller til at skaffe sig adgang til programmer, spil o.lign. uden at betale for dem. Man kan sige at en cracker er betegnelsen på en hacker der bruger sin viden til at udføre kriminelle handlinger.

En crackers motivation for at udføre hacking og cracking, kan være udfordringen i ugerningen, for at opsnappe personfølsomme data såsom bankoplysninger, for at udføre en overordnet ondsindet handling eller for at placeres virus, spyware eller anden malware på offerets computer, for herefter at videresælge informationen. En cracker kan også lave andre folks software om, for udfordringen og underholdningens skyld.

Den mest udbredte måde, en cracker får adgang til informationer på er via * “social engineering” hvor at en cracker får adgang til netværk og systemer igennem firmaets ansatte og manipulerer dem til at få adgang til sensitive data som adgangskoder eller anden fortrolig information for at udføre hacking / cracking.

  • Social Engineering, er at få mennesker til at gøre ting de ellers ikke ville gøre. Det kan være at afsløre ting de ellers ikke ville afsløre. Andre gange at få folk til at undlade at gøre ting, de ellers ville have gjort,eller undlade at afsløre hvad de har opdaget. Med andre ord taler vi her om forførelse af mennesker, i alle ordets aspekter.

 

Kilder: pctools.com, searchsecurity.techtarget.com, crucialp.com, RFC1392, the Internet Users’ Glossarybelyst af

 

Del.

Hvad er din kommentar?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.