web analytics

Falske webshops på nettet

0

Guide til at spotte falske webshops.
Mange falske webshops hærger i Danmark. Forretninger, som blandt andet har base i Kina, hacker intetanende danske websider og udnytter deres høje placeringer i Google-søgninger. På den måde snyder de forbrugerne og får dem til at klikke ind på falske webshops.

Spot falske webshops

Se efter danske kontaktoplysninger
En troværdig webshop, som ikke har noget at skjule, bør som hovedregel også have synlige og troværdige kontaktoplysninger. Svindel webshops, har ofte kun en lille kontaktformular og ingen yderligere information om virksomheden, eller dens kundeservice. Kig efter et dansk telefonnummer, kontaktside og email-adresse.

Tjek CVR-nummeret
Virksomheder, som ønsker at sælge noget i Danmark, skal være CVR-registrerede, og CVR-nummeret være synligt i netbutikken. Størstedelen af fup-webshops har ikke et CVR-nummer. Du kan hurtigt tjekke om det CVR-nummer, der eventuelt er oplyst på websiden, er til at finde på cvr.dk.

Test falske webshops på virk.dk

Du kan gratis teste webshops på Virk.dk. Test om en internetside er registreret i Danmark

Det er dog ikke altid noget du kan finde en virksomhed på cvr nummer. Eksempelvis testede vi den store tøjportal zalando.dk, som har over 150.000 forskellige produkter fordelt på over 1.500 mærker inde på cvr.dk. Men ved indtastning af zalando og zalando.dk, kom der ingen oplysninger frem. Dette skyldes at firmaet er belligende i udlandet. Firmaet har dog et dansk momsnummer.

Men som skrevet tidligere, er det en god ide at tjekke op om virksomheden på cvr.dk hvor du kan få nyttig information. Besøg cvr.dk her


Hold øje med stavefejl og engelske ord
Mange af svindelsiderne er oversat via tjenester som Google Translate. Sætningerne er derfor mærkeligt formuleret og kan indeholde engelske udtryk. I nogle tilfælde ren volapyk. Hold derfor øje med sidens beskrivelse af betingelser og ’om os’-siden og kontaktsiden virker troværdig.

Hold øje med domænenavnet
Svindlerne benytter sig hyppigt af domænenavne, som indeholder et specifikt produkt eller produktserie eller et velkendt brand – for at få en højere Google-placering. Det kunne være noget i stil med, nikesko.dk.com ( navn opfundet af esvindel.dk )

Pas på velkendte logoer !
E-mærke logoer, Trustpilot og andre logoer, som er lavet til at indgyde en tryghedsfølelse, kan nemt forfalskes. Det gælder også kreditkortlogoer. Svindelwebsiderne benytter sig ivrigt af denne teknik, og de er aldrig nogen garanti i sig selv. Så hold øjnene åbne.

Falske Webshops 2015

Her ses en af blot mange falske webshops. I dette tilfælde med Nike og rigtige betalingskort logoer

Undersøg e-mærket
E-mærket er tænkt som en garanti for sikker e-handel, men logoer som Trustpilot og e-mærket er ikke nogen garanti i sig selv. Det er ikke svært for en svindler at kopiere et logo ind på en side. Man kan gå ind på e-maerket.dk, og slå websiden op i deres database. Her er alle som har et ægte e-mærke registreret.

Ser det ikke bare utroligt pålideligt ud?

Falske logoer på webshops

Pas på Kreditkort og varemærke logoer. De er nemme at kopiere.


Brug fornuften.
Tit virker tilbudene lidt for godt til at være sandt. Svindelsiderne har ofte populære mærkevarer til meget lave priser.

Kilder: beep.tv2.dk, emaerket.dk


På besøg hos en svindler. Bemærk manglende æ. Bid også mærke i tekst. Ja, gå selv på opdagelse 🙂 – klik på billedet for stor udgave.

Falsk Nike webshop

Her ses et eksempel på en falsk webshop hvor Nike bliver misbrugt


Flere hundrede danskere står intetvidende som registranter af falske webshops.
Læs mere om vores afsløring her


analyseret af

Del.

Hvad er din kommentar?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.