web analytics

Facebook virus

0

Hvis du modtager en privat besked som har overskriften ‘Privat video’ eller OMG! så kan du meget vel risikere at have modtaget en Facebook virus som er begyndt at sprede sig på det store medie. Beskederne indeholder et link til en video, som spreder virus. Beskeden ligner et link til en Youtube video men er i virkeligheden en forklædt virus.


Hvordan bliver jeg udsat for Facebook virus?

Vi har testet denne Facebook virus hos esvindel.dk. Virussen bliver sendt igennem private beskeder og bliver hermed spredt i folks Facebook netværk. Som du kan ane på billedet, som er sløret af private hensyn, ligger en dame i en seng og opslaget hedder privat video. Det vækker en del nysgerrighed hos nogle, der klikker på opslaget.

Der klikkes nysgerrigt på opslaget ⇓

Facebook virus som youtube video

Her ses en Facebook virus forklædt som en privat video

Der åbnes nu en ny side med en Youtube afspiller som vi alle tror vi kender den. Men det skarpe øje bør ligge mærke til den grå tekst under Youtube skriften hvor der står  “1 dk”. Det ser ikke rigtigt ud. Allerede her bør man have følerne ude og lukke dialogboksen ned. Men vi vil jo gerne se videoen og trykker på knappen til afspilning. ⇓

Facebook virus via youtube

Denne Facebook virus ligner en officiel youtube video og du bør ikke klikke.

Nu tager din browser over med en advarsel som i dette tilfælde kan se sådan ud (dette eksempel er vist med styresystemet Chrome) og en meddelelse som ser således ud popper op.

Facebook virus via Browser.

Denne Facebook virus tilføjes nu din browser.

Meddelelsen er ved at forklare dig du er i færd med at lave ændringer på din computer. At du er ved at give tilladelse til at installere et tilføjelsesprogram. Husk, at i denne del af processen kan du stadig nå at afbryde og trykke cancel ( afbryd ) og operationen vil blive afbrudt. Så der er ingen skade sket endnu.

Tilhører man den utålmodige, måske lidt dumdristige del af onlinefolket og siger tilføj ( eller add på engelsk ) –  så har man lige sagt ja tak til en virus.

 

Facebook virus nu endegyldigt på din computer.

Nu er Facebook virussen på din computer og de har adgang til din browser

Har du alligevel accepteret dette så får du denne besked fra din browser som fortæller dig at programmet YouTube Ex er blevet installeret som et tilføjelsesprogram i din browser. ( I vores tilfælde Google Chrome. )….

Det næste som sker er at en masse uønskede vinduer popper op og man er røget i fælden og tiden er kommet til at danne sig et overblik over skadens omfang.


Virussen findes også i chat version

Modtager du en chatmeddelelse som ser således ud så klik aldrig på linket. Det er samme virus og fremgangsmåden er den samme. Luk chatvinduet ned med det samme og kontakt eventuelt din ven omkring problemet via telefon eller e-mail. Han er formentlig intetanende omkring at han er ved at sprede virussen. Læs mere om de forskellige typer virus her.

facebook virus chat


 Sådan fjernes Facebook virus

Det næste du skal gøre er at få fjernet tilføjelsesprogrammet igen. Det gør du ved at lokalisere det sted hvor det er blevet installeret og afinstallere det igen.

  • I Internet Explorer findes det under “administrer tilføjelsesprogrammer”
  • I Firefox under ”Tilføjelser” og i vores tilfælde
  • I Chrome, under ” indstillinger ”
  • Du bør efterfølgende skifte kodeordet til din Facebook profil.

Du kan også benytte et program til fjernelse af skadelig software til at gøre det for dig, så får du samtidig også din computer checket igennem for andet skadelig software som du ikke er bevidst om.

Du kan læse mere om fjernelse af skadelig software her.


Hvorfor kommer der Facebook virus?

Virus på de sociale medier kan kun gå i en negativ retning. Allerede i skrivende stund, bliver vi ved lidt research i vores netværk, præsenteret for nye tiltag der omhandler malware på de sociale medier. En virus vil kunne sprede sig i en hidtil uset rasende fart denne vej igennem. Og bagmændene bliver dygtigere og dygtigere. Det er derfor vigtigt altid at holde sig opdateret om de nyeste tiltag så man som bruger kan holde sig ajour med udviklingen.

Husk du kan altid få de seneste updates og være med i debatten på vores esvindel.dk’s Facebook side her.

 

analyseret af

 

 


Kan du gennemskue, hvilke e-mails er phishing e-mails? Test dig selv på dette link fra borger.dk

Del.

Hvad er din kommentar?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.